🏆 تمیز کننده جدید نمای ساختمان
♈ همانطور که در هر ساختمان،نظافت فضای درونی آن اهمیت دارد،نظافت فضای بیرونی(نمای ساختمان)نیز از اهمیت برخوردار است.
♈ نمای تمیز و لوکس تاثیر زیادی در روحیه ساکنین آن ساختمان و عابرینی که از کنار آن ساختمان میگذرند،دارد.
♈ حتی تمیز بودن نما،در قیمت هر ساختمان نیز تاثیر گذار است؛نماهای کثیف،باعث میشود آن ساختمان به عنوان یک ساختمان کهنه و کلنگی به حساب آید.
♈ در شهرهای بزرگ،وجود آلاینده هایی مثل دوده و گرد و غبار موجود در هوا و نیز بارانهای اسیدی،همگی باعث شده نماهای ساختمانها کثیف و سیاه شود،از طرفی وجود اکسیدهای گوگرد و نیتروژن و کربن در آلاینده ها،شرایط تخریب و فرسایش بافت نما را فراهم آورده و با اینکه ممکن است مدت زمان زیادی از عمر نما نگذشته باشد ولی نما دچار پوسیدگی میشود.
بهترین زمان نماشویی،چه زمانی است؟
♈ دو موقع از سال،بهترین زمان برای شستن نمای ساختمان است؛یکی در اسفند ماه و قبل از شروع خانه تکانی و دیگری اوایل خرداد ماه و بعد از پایان بارندگیهای بهاره.
انواع نمای ساختمان:
1- نمای سنگی
2- نمای سرامیکی
3- نمای آجری
4- نمای کامپوزیت(آلومینیومی و چدنی)
5- نمای بتنی
6- نمای شیشه ای
7- نمای گچی(معمولا بصورت نماهای پیش ساخته هستند)
8- نمای چوبی
9- نماهای مصنوعی(PVC)
♈ جنس نماها از تنوع بالایی برخوردار است و بسته به سلیقه افراد،مکان و موقعیت جغرافیایی،نوع و فراوانی مصالح موجود، آب و هوا و شرایط اقتصادی متغیر است.
طریقه شستن نماهای مختلف:
🔶 نماهای آجری،بتنی سیمانی را شوینده های اسیدی میبایست تمیز کرد ولی نسبت غلظت اسید در حدی نباشد که به سطح آسیب بزند و موجب خوردگی شود.روی سطوح آجری و بتنی در بعضی مواقع شوره،خزه و یا جلبک دیده میشود که شستن این سطوح با اسید،کمک به از بین رفتن این موارد میشود.
*نکته:دیوارهای آجری بعد از جذب آب،شوره زده زیرا نمک موجود در آنها،روی سطح آمده و سبب شوره میشود.برای پاک کردن شوره ها ابتدا باید به کمک جارو یا برس،شوره ها از روی سطح پاک شده و سپس عملیات اسید شویی انجام شود.در کل سطوح آجری به دلیل داشتن خلل و فرج،نسبت به آب بسیار حساسند و خیلی سریع شوره میزنند؛بهترین راه برای جلوگیری از شوره زدن این سطوح،استفاده از مواد شوینده نانو آبگریز است.

🔶نماهای سنگی(گرانیتی،مرمر و تراورتن):مناسبترین شوینده نماهای سنگی،شوینده های قلیایی میباشند.معمولا در نماهای سنگی رگه هایی دیده میشود که اگر برای نظافت آنها از شوینده های اسیدی استفاده شود،اسید به درون رگه ها نفوذ کرده و باعث خوردگی و تخریب بافت نما میشود.
🔶 نماهای ماسه ای،پیش ساخته(گچی)،کامپوزیت و نماهای مصنوعی(PVC):شوینده های قلیایی،بهترین و مناسبترین شوینده برای این سطوح میباشند.
🔶 نماهای چوبی:چوب تحت تاثیر آب و رطوبت،به سرعت خراب و پوسیده میشود به همین خاطر حتما باید با شوینده های نانو،آبگریز شوند.